Kukeseened on seenehooajal ühed kindlad toidunautlejate lemmikud. Nendest valmistatakse maitsvaid kastmeid, pastasid, pirukaid ja muud head. Silmatorkavaid kollaseid seenekesi on metsa all mõnus korjata ning värskelt praetud kukeseente lõhn köögis on imehea!

 

Värskeid kukeseeni saab metsa alt noppida vaid väga piiratud aja, mistõttu on Saaremari metsasaaduste valikus kuivatatud kukeseened ja kuivatatud lehterkukeseened! Kõik seened on korjatud ja kuivatatud Saaremaal. Telli või leia endale lähim edasimüüja.

Miks kuivatatud kukeseened?

Kuivatusprotsessil säilib seente imehea maitse, värskus ja aroom. Nii saab suviselt nostalgilist kukeseent nautida aastaringselt. Piisab vaid kergest re-hüdreerimisest väikeses koguses vees ning pannile visates täidab kööki kiirelt mõnus kukeseente praadimise lõhn.

Imelihtsa kukeseenepasta retsept, vaja läheb:

  • Üks pakk Saaremari kuivatatud kukeseeni
  • Sinu lemmikpasta
  • Veidi peekonit
  • 1 pakk toidukoort
  • Pool pakki sulajuustu
  • Peale raputamiseks riivitud parmesani juustu
  • Maitseained vastavalt eelistustele

Re-hüdreeri kuivatatud kukeseeni 10 minutit väikeses veekausis, seejärel kurna korralikult. Pane pasta soolatud vette keema. Samal ajal pane kuumale pannile peekon ning mõne minuti pärast lisa kukeseened. Peekonist eralduvas rasvas praadimine võimendab mõnusalt kukeseente suurepärast maitset. Ära unusta korra silmi sulgedes kukeseente aroomi nautida! Kui peekon ja kukeseened on korralikult praetud, siis lisa pool pakki sulajuustu ning toidukoor, sega läbi. Lisa al dente’lt keedetud pasta ning sega kõik läbi. Serveeri koos riivitud parmesaniga ja soovi korral maitserohelisega.

Mönusat nautimist!